Blog

ROEREI MET TOMAATJES EN FETA

Verhit in een pan olijfolie en voeg de tomaatjes, look, de rode ui, oregano en wat tijm toe.

Bak de tomaatjes een paar minuten tot ze zacht zijn.

    De magistrale bereiding, een behandeling die 100% bij je past

    Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld. In zulke gevallen kan de apotheker een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.

      POMPOEN MET PROSCIUTTO, BLAUWE KAAS & WALNOTEN

      Plaats de pompoen in een ovenschaal. Voeg olijfolie en honing toe en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de pompoen 20 minuten. Draai de pompoen halverwege de baktijd even om.

        SPELTTOAST MET AVOCADO, GEROOKTE ZALM EN EI

        Prak de avocado met het limoensap. Snijd enkele kerstomaatjes in kleine blokjes en voeg bij de avocado, samen met de fijngesneden rode ui. Meng de koriander onder de guacamole en breng op smaak met peper en zout.

          KABELJAUW ‘NIÇOISE’

          Meng de tomaten, olijven en kappertjes in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

          Bak de kabeljauw en kruid af met peper en zout. Als de vis gaar is, haal hem uit de pan en zet even aan de kant.

            GEROOSTERDE BLOEMKOOLSTEAK

            Snij uit het midden van de bloemkool plakken van 1,5 cm: de kern moet eraan blijven, anders vallen de plakken uit elkaar.

            Wrijf de plakken bloemkool in met olijfolie, peper en zout. Leg de plakken op een bakplaat en rooster ze in de oven. Dat duurt zo een 20 à 30 minuten.

              COURGETTESOEP MET DOPERWTEN EN HAVERMOUTCROUTONS

              Verhit een beetje olijfolie en fruit de sjalotjes en look tot ze glazig zijn.

              Voeg de courgette toe en stoof ze kort mee. Voeg vervolgens water en bouillonblokje toe. Kook dit gedurende een 10-tal minuten.