oesters

Ingrediënten

  • 2 sneetjes speltbrood
  • 2 eieren
  • hummus naar keuze
  • 1 avocado
  • bundel groene asperges
  • platte peterselie en/of koriander
  • dukkah (eventueel)

 

Recept

Breng water aan de kook en pocheer de eitjes of ga voor het perfecte zachtgekookte eitje (4 à 5 minuten).

Terwijl de eitjes koken, blancheer de asperges kort en werk af met een beetje olijfolie, peper en zout.

Beleg het sneetje brood met hummus, een halve avocado en het gekookte eitje. Garneer met de peterselie/koriander, peper en zout.

Serveer met de groene asperges en een frisse salade.

 

NOTES:

Superlekker als je er extra dukkah overstrooit. (dukkah = specerijenmengsel uit het Midden-Oosten en is heel gemakkelijk zelf te maken. Eenmaal gemaakt, blijft het enkele weken goed. Ook lekker om te strooien over soep,…)