Zalm met salade van tuinbonen

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 zalmfilet met vel
  • 100 g gedopte tuinbonen
  • 100 g doperwten
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 2 kleine komkommers
  • 1 rode ui
  • zeste van citroen
  • kruiden naar keuze (dragon, munt, bieslook, peterselie,…)
  • olijfolie, peper & zout

 

Bereidingswijze:

 

 

Blancheer de tuinbonen en doperwten. Spoel ze af onder de kraan, laat uitlekken en dop de tuinbonen dubbel.

Verhit een pan met dikke bodem en bak de zalmfilet.

Maak ondertussen de salade: doe de erwten en tuinbonen met de kappertjes en citroenzeste in een kom. Snijd de rode ui en komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan de bonen.

Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de salade. Giet de olijfolie erover en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de gebakken zalm.