Zeebaars met bloemkoolcouscous en groene pasta

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 bloemkool
  • 2 zeebaarsfilet
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 150 g groene asperges
  • 1 courgette
  • handje jonge spinazieblaadjes
  • enkele korianderblaadjes ter garnering

voor de kruidenpasta

  • bosje koriander
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 1 teentje look
  • chilivlokken
  • 1/2 theel. komijnpoeder
  • 1/2 theel. korianderpoeder
  • 30 ml olijfolie
  • citroenzeste (of 1 ingemaakte citroen)
  • zout & peper

 

Bereidingswijze:

 

 

Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal totdat het lijkt op echte couscous.

Doe de ingrediënten voor de kruidenpasta in een blender en pureer tot het een groene pasta is. Proef en kruid eventueel een beetje bij.

Bereid ondertussen de groenten: Gril de asperges totdat ze gaar zijn, maar toch nog knapperig. Schil de courgette in lange slierten met een dunschiller.

Bak de zeebaars met de huid naar beneden, samen met de kappertjes. Bak totdat de huid goudkleurig is en bak de andere kant ook een paar minuten zodat de vis klaar is.

Meng de couscous met olijfolie, peper en zout. Snijd de asperges in stukken en meng ze met de rest van de groenten door de couscous.

 

 

TIP: Ikzelf heb de bloemkoolcouscous eventjes gebakken in de oven, de geroosterde smaak vind ik zelf heel lekker. (kan ook in een pan natuurlijk)

TIP: Lust je geen koriander, vervang gerust door platte peterselie.