BENODIGDHEDEN VOOR 2 PERSONEN:
- 1 bloemkool
- 4 eieren
voor de chermoula (naar Ottolenghi)
- 30 g platte peterselieblaadjes
- 30 g korianderblaadjes
- 1 teentje look
- 1/4 theel. gerookt paprikapoeder
- chilivlokken
- 1/2 theel. komijnpoeder
- 1/2 theel. korianderpoeder
- 30 ml olijfolie
- citroenzeste (of sap van halve citroen)
- zout
Snij uit het midden van de bloemkool plakken van 1,5 cm: de kern moet eraan blijven, anders vallen de plakken uit elkaar.
Wrijf de plakken bloemkool in met olijfolie, peper en zout. Leg de plakken op een bakplaat en rooster ze in de oven. Dat duurt zo een 20 à 30 minuten.
Maal voor de chermoula alle ingrediënten in een keukenrobot en zet opzij.
Aangezien ik er nog niet in geslaagd ben een ei deftig te pocheren, heb ik maar een zachtgekookt eitje gemaakt.
Leg een lepel chermoula op elk bord. Leg er de bloemkoolsteaks op en het zachtgekookte eitje. Werk af met extra koriander.
TIP: Voor extra smaak kan je er ook nog dukkah over strooien (ik strooi dat dus over vanalles)