content

Dieetbegeleiding

Het Balance Program is een efficiënt totaalconcept dat opgebouwd is rond gezonde voeding. Een snelle start (wat motiverend werkt) en een doordachte langetermijnvisie (zodat die kilo’s er ook echt af blijven) gaan hand in hand. Zonder roofbouw te plegen op je lichaam en zonder honger te lijden. In ruil krijg je een gezond gewicht maar ook een mooie huid en meer energie.

Je staat er niet alleen voor! Het Balance Program is een programma op maat dat bestaat uit drie fases die je samen met mij doorloopt.

GEÏNFORMEERD EN GEMOTIVEERD

Tijdens een intakegesprek maak ik je één uur lang wegwijs in het Balance Program. Niet alleen de theorie en de basisprincipes komen aan bod, maar ook het praktische verloop. Daarnaast krijg je ook heel wat handige en smakelijke tips.
Welke groenten mogen op het menu? Mag je vlees of vis eten, en zo ja, wanneer en hoeveel? Op welke momenten drink je shakes? En wat doe je wanneer je op restaurant gaat? Ik vertel je exact hoe je het aanpakt en beantwoordt al jouw vragen. Zo verschijn je goed geïnformeerd én gemotiveerd aan de start.

STARTSCHOT EN EINDDOEL
Ook neem ik je lichaamssamenstelling grondig onder de loep. Op basis van deze controle, bepalen wij samen het doel dat jij wilt bereiken en wanneer het traject start.

 

HET BALANCE PROGRAM IN 1-2-3

1. DE AFSLANKINGSPERIODE
In de eerste fase van het Balance Program, werk je aan een optimaal gewicht. Door gezonde voeding te combineren met hulpmiddeltjes als shakes en supplementen, speel je snel je overtollige kilo’s kwijt. Dat zorgt voor een motiverende start! Na 10 dagen kom je de eerste keer op controle, vervolgens elke 14 dagen. Wanneer je je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, eindigt de eerste fase. Dat kan al na één week zijn en hoe dan ook duurt de eerste fase nooit langer dan 12 weken.
2. DE VERZILVERINGSPERIODE
In de tweede fase schakel je in 9 weken geleidelijk aan opnieuw voltijds over op normale, gezonde voeding. Tijdens de wekelijkse controles vertel ik je voor welke voedingsmiddelen je moet opletten. Zo ontwikkel je een normaal, evenwichtig en gezond eetpatroon en zorg je ervoor dat je gewicht stabiel blijft.
3. DE REGEL VAN TWEE
In de derde en laatste fase van het programma leer je om je nieuwe gewicht en hernieuwde vitaliteit vast te houden. Je komt elke maand langs voor een gewichtscontrole met speciale meetapparatuur. We hanteren een marge van 2 kilogram vetmassa. Blijf je binnen deze marge, dan is er niets aan de hand. Ga je even uit de bocht? Dan kan je snel weer bijsturen. Een korte, iets strengere periode brengt je weer op je gewenste gewicht. Door je nieuwe gewicht een jaar lang zo weinig mogelijk te laten schommelen, past je lichaam zich fysiek aan. Zo wordt het makkelijker om in de toekomst dit gewicht te behouden.

 

Ben jij klaar voor jouw nieuwe start? Ik ook!

Maak snel je afspraak voor een intakegesprek of voor een extra woordje uitleg.

Valerie   0497/48.48.15