Courgettesoep met doperwten en havermoutcroutons

 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 courgettes, in blokjes
  • 300 g erwtjes + enkele ter garnering
  • 2 bouillonblokjes (ik heb kip gebruikt)
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje look

voor de havermoutcroutons

  • 3 eetl. havermout
  • 1 eetl. zonnebloempitten
  • 1 eetl. amandelschilfers
  • 1 teentje look, in hele fijne plakjes
  • 1 ei

 

Bereidingswijze:

 

Verhit een beetje olijfolie en fruit de sjalotjes en look tot ze glazig zijn.

Voeg de courgette toe en stoof ze kort mee. Voeg vervolgens water en bouillonblokje toe. Kook dit gedurende een 10-tal minuten.

Voeg de erwtjes toe en kook ze enkele minuten mee.

Pureer de soep tot ze glad is en breng op smaak met peper en zout.

 

Voor de havermoutcroutons:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de droge ingrediënten, look, peper en zout in een kom en meng.

Klop het eiwit stijf en vermeng met het havermoutmengsel.

Verdeel het mengsel over een licht geoliede bakplaat en bak in de oven gedurende een 15-tal minuten. Laat afkoelen en breek in stukjes.

 

Garnering: Schep de soep in kommetjes en garneer met plukjes kip, erwtjes en de havermoutcroutons