Kabeljauw ‘Niçoise’

 

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 20 kerstomaten, gehalveerd
  • 20 zwarte olijven, fijngesneden
  • 2 kl kappers
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje look, geperst
  • basilicum
  • platte peterselie

 

Bereidingswijze:

 

 

 

Meng de tomaten, olijven en kappertjes in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de kabeljauw en kruid af met peper en zout. Als de vis gaar is, haal hem uit de pan en zet even aan de kant.

Bak in diezelfde pan de look in olijfolie en voeg de tomatenmengeling, fijngesneden peterselie en basilicum toe. Bak gedurende een minuutje of tot de tomaatjes een beetje zachter geworden zijn.

Giet nu de ‘Niçoise’ saus over de vis en serveer.

 

 

TIP: Ikzelf maak dit als een eenpansgerecht. ik bak de vis aan de ene kant van de pan en de tomaten aan de andere kant. Dat spaart wat afwas. De saus is ook lekker bij kip!